Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Biskupska vrtna kuća

SLJEDEĆA LOKACIJA

Kuća Rosinger

 

Kuna zlatica

Marker ikona
Office Architecture/design studio
 

Ana Kunej i Zlatka Salopek su uspješne dizajnerice koje se kriju iza imena Kuna Zlatica. Tijekom desetogodišnjeg zajedničkog rada, njihova atraktivna i ilustrativna rješenja učinila su studio Kuna Zlatica jednim od najoriginalnijih na lokalnoj sceni.

Kuna Zlatica je prepoznatljiv dizajnerski duo koji čine Ana Kunej i Zlatka Salopek. Na domaćoj sceni njihov rad se ističe duhovitim i lucidnim rješenjima, maštovitim i raznovrsnim likovnim vokabularom, te sofisticiranim cjelovitim tretmanom projekata. Nije pretjerano reći da je njihov stil instantno prepoznatljiv, a kvaliteta dizajna dugotrajna. Zajedno rade od 2006. godine, a pamte se njihovi plakati, vizualni identiteti i drugi radovi za tako različite klijente kao što su Kazalište slijepih, Sveučilište u Zagrebu, Centar za mirovne studije, festivali C’est Is the Best, Animafest i drugi. Izlagale su na dvije samostalne izložbe i desetak kolektivnih (Zgraf 10, Dan D, bijenalne Izložbe hrvatskog dizajna…). Radovi kune zlatice objavljeni su u petnaestak stručnih publikacija, uljučujući i prestižnu knjigu Best of Cover Design britanskog izdavača Rockport. Između ostalog, kuriozitet je njihov simpatični dizajn jelovnika za zalogajnicu Kod Šime, jednu od najpopularnijih u Martićevoj i cijelom Zagrebu, u koju rado navraćaju svi kreativci i “kulturnjaci”.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.