Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

2A / Dva arhitekta

SLJEDEĆA LOKACIJA

MOJO bar

 

Matrica arhitektura

Marker ikona
Office Architecture/design studio
 

Matrica arhitektura je multifunkcionalni projektantski biro s desetogodišnjim iskustvom. Arhitektonski tim redovito surađuje s nizom stručnjaka iz raznih područja, što doprinosi kvaliteti i raznovrsnim identitetima njihovih projekata.

Tvrtku Matrica arhitektura osnovala je sa suradnicima 2006. godine Zora Salopek Baletić. Neovisno o trenutnom broju zaposlenih arhitekata, tvrtka se ubraja među manje i fleksibilnije biroe, zahvaljujući broju i probranosti interdisciplinarnih stručnjaka s kojima kontinuirano surađuje. U aktivnosti tvrtke ubrajaju se projektiranje stambene arhitekture, rekonstrukcije postojećih objekata i uređenje interijera, i to izvornim, namjenski projektiranim dizajnerskim rješenjima. Među suradnicima Matrice arhitekture su ljudi tako različitih profesija kao što su dizajneri, građevinari, strojari, geodeti, krajobrazni arhitekti, konzervatori, restauratori, pa i arheolozi. Široko postavljeni način rada i suradnička mreža jamče kvalitetu i raznovrsnost rješenja i identiteta svakog pojedinog projekta.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.