Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Noel

SLJEDEĆA LOKACIJA

Deseto selo

 

Mr. Fogg

Marker ikona
Cafe
 

Mr. Fogg ime je glavnog junaka romana Put oko svijeta u 80 dana Julesa Vernea, ali i ime maštovitog bara u Martićevoj, čiji je interijer inspiriran steampunk žanrom znanstvene fantastike, dok pića iz ponude dolaze sa svih strana svijeta.

Vlasnik bara, Emil Tocaurer, veliki je zaljubljenik u steampunk, podžanr znanstvene fantastike posvećen “alternativnoj prošlosti koja je drugačija zato što se budućnost dogodila ranije”, što će reći tehnološki naprednijem, egzotičnom Viktorijanskom dobu, odnosno drugoj polovici 19. stoljeća. U to vrijeme ljudska vjera u napredak bila je bezgranična, dok danas slikovite uspomene iz toga doba predstavljaju izmaštani svijet kojem se možemo prepustiti barem nakratko, uživajući u ugodnom lokalu.

Ponudu pića karakteriziraju, primjerice, čajevi i rumovi iz cijelog svijeta, džinovi iz Škotske, Velike Britanije, Austrije, Španjolske, Nizozemske, Kolumbije i Njemačke, kvalitetno domaće pivo i još mnogo toga. Interijer prepun dijelova starih strojeva te raznoraznih antiknih i retro predmeta uklopljenih u otkačenu, ali skladnu cjelinu pruža ugođaj kakav se ne može pronaći nigdje drugdje u Zagrebu.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.