Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Maldoror

SLJEDEĆA LOKACIJA

Mr. Fogg

 

Noel

Marker ikona
Restaurant/bistro
 

Na kultnom uglu Ulice Popa Dukljanina i Lopašićeve niknuo je novi restoran renomiranih sudionika zagrebačke gastronomske scene — Noel, mjesto koje građanima nudi nesvakidašnji ugostiteljski doživljaj.

Pokretači Noela su chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug, dvojac koji je svoje veliko iskustvo uložio u inovativan i svjež gastro-koncept. Karakterizira ga svakodnevna hrana za ručak, čiji je zaštitni znak tatarski biftek, dok su večere izdašnije i slojevitije te uključuju menije od pet, sedam ili devet sljedova, kao i a la carte meni od šesnaest jela.

Vinska lista broji čak četiristo vina, dok slastice stvara Petra Jelenić, svakako jedna od najboljih hrvatskih slastičarki. Posebna zanimljivost restorana je lounge bar za koji se brine barist Roman Rabik, što znači da i lokalni ljubitelji kave i toplih napitaka dolaze na svoje.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.