Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

ERA

SLJEDEĆA LOKACIJA

Bacači sjenki

 

OPA, Organizacija za planiranje i arhitekturu

Marker ikona
Office Architecture/design studio
 

Projektni ured OPA (Organizacija za planiranje i arhitekturu) predstavlja nastavak uspješnog rada biroa Arhitektura Matković.

Od osnutka do danas u uredu je izrađen velik broj cjelovitih projekata različitih namjena, a projektni tim ostvario je i mnoštvo vanjskih suradnji. Općenito, OPA redovito surađuje sa stručnjacima u drugim područjima, što birou omogućava stalnu ponudu detaljne i usklađene projektne dokumentacije. Ured danas broji šest zaposlenika — pored osnivača Tihomila Matkovića, tim čine Barbara Maštruko, Irena Paić-Majdić, Sonja Manestar, Matej Raič i Mislav Bobić.

Tihomil Matković rođen je u Zagrebu 1971. Nakon mature u MIOC-u 1990. godine (današnjoj XV gimnaziji), upisao je Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao 1996. Bio je dobitnik Rektorove nagrade za 1993. godinu. Član je Hrvatske komore arhitekata, a bio je član i Izvršnog odbora Društva arhitekata Zagreba od 2009. do 2011., kao i član Odbora za zakonodavstvo HKA u istom razdoblju. Akademske godine 2008./2009. bio je gost kritičar na AF-u, u sklopu Studija 1 na Katedri za arhitektonsko projektiranje. Dobitnik je Nagrade Drago Galić UHA-e za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture 2005.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.