Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Sol i papar

SLJEDEĆA LOKACIJA

Edward Bernays škola

 

OPA, Udruga za promicanje vizualne kulture

Marker ikona
Office
 

Udrugu za promicanje vizualne kulture OPA osnovale su 2009. četiri profesorice likovne kulture, nezadovoljne nedostacima formalne likovne naobrazbe.

Jelena Bračun Filipović, Martina Kosec, Gordana Košćec Bousfield i Ida Loher odlučile su uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti niz akcija, inicijativa i radionica u suradnji sa strukovnim udrugama i pojedincima istaknutima na likovnoj sceni, a s ciljem širenja korpusa likovnog obrazovanja za djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, ali i stručni učiteljski kadar u školama. Tijekom sedam godina postojanja udruga OPA je realizirala zajedničke projekte s HDD-om, HDLU-om, DAZ-om, Hrvatskom komorom arhitekata, zagrebačkom Likovnom akademijom, Učiteljskim fakultetom i drugima. Udruga je radila i na Strategiji razvoja kreativnosti u osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.