Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Owl atelje i galerija

SLJEDEĆA LOKACIJA

Dom HDLU

 

Oris Kuća arhitekture

Marker ikona
Wifi Literature Office Museum/gallery
 

Oris Kuća arhitekture je zamišljena kao zagrebački dom i središte aktivnosti vezanih uz arhitekturu.

Oris Kuća arhitekture je polivalentni prostor koji objedinjuje redakciju Orisa, vodećeg regionalnog arhitektonskog časopisa, knjižnicu i čitaonicu, galeriju i multifunkcionalnu dvoranu. Otvorena u siječnju 2015., Oris Kuća arhitekture je zamišljena kao upravo to — zagrebački dom i središte aktivnosti vezanih uz arhitekturu, razvijanje i promociju struke. Program Kuće obuhvaća izložbe, gostovanja i predavanja eminentnih domaćih i stranih arhitekata i arhitektica, konferencije, radionice i različite simpozije u dvorani kapaciteta 156 sjedećih mjesta, a svi članovi slobodni su koristiti knjižnicu i čitaonicu tijekom radnog vremena.
U Orisu Kući arhitekture dosad su gostovala cijenjena imena poput Aleša Vodopivca, Vedrana Mimice, Mathiasa Klotza, Ivice Plaveca, Kohkija Hiranume, Jeana Francoisa Porcheza, Roberta Potokara i drugih.
Sasvim dovoljno razloga za posjetu jednom od novijih kulturnih punktova u gradu.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.