Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Penezić i Rogina arhitekti

SLJEDEĆA LOKACIJA

Noel bar

 

Prostoria showroom

Marker ikona
Shop
 

U svom zagrebačkom showroomu u Bauerovoj ulici, Prostoria svakodnevno nudi većinu svojih proizvoda, u ugodnoj atmosferi oblikovanoj prepoznatljivim dizajnom.

Ranije poznata pod imenom Kvadra, tvrtka Prostoria je središnji regionalni proizvođač namještaja, uz bosanskohercegovačko poduzeće Artisan. Osnovana 2010. u zagorskom Sv. Križu Začretje, Prostoria je u svega šest godina prešla put od male tvornice ojastučenog namještaja do respektabilne, globalno relevantne tvrtke prisutne na tržištima Europe, Srednje i Sjeverne Amerike, Australije, Južne Afrike, Srednjeg i Dalekog Istoka, pa čak i Australije i Oceanije. Sa sjedištem u Zagorju, prodavaonicama u Zagrebu i Beogradu te poslovnicom u Beču (od 2014.), kao i s kontinuiranom prisutnošću na većini svjetskih sajmova namještaja, Prostoria je izgradila široku distribucijsku mrežu koja joj pomaže plasirati domaći dizajn na sve strane svijeta.

Značajan dio tih uspjeha zasigurno se temelji na produktivnoj suradnji između osnivača tvrtke Tomislava Knezovića i njegovog tima s nizom dizajnera i dizajnerica. Među njima su kolektiv Numen/For Use (Sven Jonke, Christoph Katzler i Nikola Radeljković), Grupa (Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba), Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, Sanja Knezović, Redesign (Sanja i Neven Kovačić), Dva plus (Judita i Damir Ljutić), Böttcher Henssler Kayser i Simon Morasi Piperčić — redom renomirana imena regionalne i europske scene, čiji je rad za Prostoriu višestruko nagrađivan.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.