Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Interijer knjižare Znanje

SLJEDEĆA LOKACIJA

Verde

 

Zgrada Slavenske banke

Marker ikona
Architecture
 

Monumentalna bankovna palača smještena na jednom od najprometnijih raskršća u užem centru grada je reprezentativno djelo arhitekta Huga Ehrlicha.

Bila je predstavljena u okviru nacionalne arhitektonske selekcije na svjetskoj izložbi Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriels Modernes, 1925. u Parizu. Poslovno-stambena Zgrada Slavenske banke, a kasnije Državne hipotekarne banke građena je od 1921. do 1923. godine. Projektant, glasoviti arhitekt Hugo Ehrlich, također je autor tzv. ‘Malog Vatikana’, pa se može reći da je uz kolege Dragu Iblera i Ivana Vitića svakako obilježio prošli i sadašnji izgled ovog dijela Zagreba. Zgrada je inače jedno u nizu arhitektovih vrijednih ostvarenja u tipologiji bankovnih palača, za što je zaslužio i svjetska priznanja.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.