Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Noel bar

SLJEDEĆA LOKACIJA

Galerija 3,14

 

Studio Haramina

Marker ikona
Shop Architecture/design studio
 

Haraminin showroom se već duže od sedam godina nalazi u kvartu, u Vojnovićevoj ulici, a riječ je o istinskoj oazi ponajboljeg inozemnog dizajna. 

Pripovijest o Studiju Haramina počela je prije više od petnaest godina u prodajno-izložbenom salonu u Ilici, kada se tvrtka još zvala Zona moderna. Njezin osnivač, renomirani arhitekt Krešimir Haramina, bio je među prvim domaćim poduzetnicima koji su odlučili u Hrvatskoj plasirati vrhunski inozemni dizajn luksuznog predznaka, ponajprije talijanski i skandinavski. Međutim, ključna razlika između Haramininog studija i uobičajenog dućana s namještajem (ma kako prestižnog statusa) bila je u tome što je nudio cjelovitu uslugu uređenja interijera, a s tom praksom je nastavio sve do danas. Haraminin showroom se već duže od sedam godina nalazi u kvartu, u Vojnovićevoj ulici, a riječ je o istinskoj oazi ponajboljeg inozemnog dizajna projektiranog da traje.

Njegova prodajna kolekcija uključuje brendove namještaja kao što su Boffi i Cassina, među kojima se nalaze klasici europskog dizajna poput Le Corbusiera i drugih, a tu je i suvremena selekcija koja obuhvaća vrlo značajna imena, primjerice Philippea Starcka, Piera Lissonija i Rodofa Dordonija. Budući da se radi o dizajnu višeg cjenovnog ranga, Haramina nije toliko usmjeren na maloprodaju koliko na holističke projekte opremanja interijera za različite klijente, kojih u njegovom portfelju ima napretek. No, plemenita atmosfera showrooma u Vojnovićevoj privlači najrazličitije namjernike, pa i one koji Haramininu kolekciju žele samo razgledati i naći se okruženi izvrsnim svjetskim dizajnom.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.