Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Hrvatska narodna banka

SLJEDEĆA LOKACIJA

Meštrovićev paviljon

 

Dizajn centar Zagreb

Marker ikona
Architecture/design studio
 

Dizajn centar Zagreb (dcz) mlada je neprofitna udruga osnovana početkom 2016. godine i novi stanovnik Dizajn distrikta.

Organizacija je posvećena poboljšanju života uporabom dizajna, s ciljem osnaživanja uloge dizajna u gospodarstvu, razvoju izgrađenog okoliša i javnim uslugama. Dizajn centar Zagreb posebno je zainteresiran za razvoj kolaborativnih projekata u suradnji s drugim kompatibilnim udrugama na području dizajna, kulture, vizualne umjetnosti, arhitekture i urbanizma te za savjetovanje o dizajnu, projekte umrežavanja i poticanja uporabe dizajna. Radni prostor (i većinu članova) dijeli s dizajnerskim studijom Superstudio, s kojim je zajednički osmislio i organizira Design District Zagreb, kao svoj prvi veliki projekt.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.