Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Juice Box

SLJEDEĆA LOKACIJA

Antikvarijat

 

Tvornica kulture

Marker ikona
Cafe Nightbar Night club
 

Tvornica kulture jedan je od najstarijih i najvećih koncertnih i klupskih prostora u Zagrebu po­ svećenih rock i pop glazbi. Ugostila je više-manje sva poznatija imena domaće i regionalne glazbene scene, uz nastupe niza inozemnih izvođača.
Pored koncertnog programa, u Tvornici se povremeno održavaju i kazališne predstave te noći elektroničke glazbe. O Tvornici kulture dovoljno govori impresivan popis glazbenika koji su tamo nastupali: Pixies, Dinosaur Jr., Jon Spencer Blues Explosion, Fleet Foxes, Slayer, Joe Satriani, Patti Smith, Kurt Vile, The Human League, Asian Dub Foundation, The Residents, Tito&Tarantula, Nick Cave, Sepultura, David Byrne, Gogol Bordello i mnogi, mnogi drugi. Nagrađivani vizualni identitet Tvornice kulture potpisuje Superstudio.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.