Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PRETHODNA LOKACIJA

Zgrada Slavenske banke

SLJEDEĆA LOKACIJA

Bella Forma

 

Verde

Marker ikona
Cafe Restaurant/bistro
 

Otkrijte mjesto gdje ćete na trenutak zaboraviti svakodnevnicu i opušteni odlutati uz šalicu vrhunske talijanske kave ORO, te prepušteni opojnom mirisu i okusu kontemplativno proživljavati zbilju.

Pokretači i vlasnici bruncha & caffea Verde, putujući Italijom te promatrajući stil i način života, poželjeli su svojim sugrađanima pružiti dašak talijanskog ugođaja.

Verde je tu za sve ljubitelje kave, čaja i probranih delicija za svaki dio dana — ukusnih zalogaja složenih na mah, od svježih namirnica s Kvatrića, preko pršuta San Daniele, parmigiana, buratta, frittellina s morskim algama, pa do friškog bezglutenskog kruha, zlevki i kolača, sendviča i prirodnih sokova a la Verde… Sve su to užici kakve ste zaslužili, dok su za ljubitelje gina, ruma, viskija i koktela tu također poseban doživljaj i zanimljiv izbor.

U atmosferi ispunjenoj dobrom glazbom i harmonijom tonova u izvedbama Franka Sinatre, Deana Martina, Henrya Mancinija, Tonya Benetta, Maria Lanze, Lucciana Pavarottija i drugih, svijet se ipak doživljava drugačije. U tom i takvom ugođaju svako druženje ima neku drugu dimenziju. Prostor u kreaciji samih vlasnika svojom intimnošću i toplinom priziva osjećaj poželjnog doma u kojem su svi dobrodošli. Već samim svojim imenom, Verde (“zeleno”) daje naslutiti neprekidno obnavljanje prirode i ljepote življenja.

Interijer oplemenjuje reljefna skulptura akademskog kipara Krešimira Katičića koja sugerira harmoniju kao suodnos ili dijalog dviju vitica biljke. Kao manifestacija suptilnijeg oblika života, biljka pruža prostor za imaginaciju neizrecivog. Pojavljuje se kao težnja ka skladu koji je toliko potreban današnjem čovjeku.

 
 
 
 

POVEZANO

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.