Mobile menu button
Design District Zagreb logo

Program bar

Close
Martićeva 14F

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

Saznaj više

PULS*AR

Close
Bulićeva 4

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Saznaj više

Atelier Ane Barbić Katičić

Close
Vlaška 79

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Saznaj više

Dom sindikata grafičara

Close
Brešćenskoga 4

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Saznaj više

Kreativni centar Ledana

Close
Antuna Bauera 19

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.

Saznaj više

Atelier Ostrman

Close
Lopašićeva 5

Jedan od zanimljivih punktova smještenih u Lopašićevoj ulici je atelier akademskog slikara Tomislava Ostrmana, Atelier Ostrman, u kojem izlaže i prodaje vlastita djela te radove kolega i prijatelja, dok mala događanja koje osmišljava prate i druženja u tom privlačnom prostoru.

Saznaj više

Garderoba Concept Store

Close
Martićeva 17

S otvaranjem Garderobe vlasnice Ane Ivančić, Zagreb je dobio svoj prvi konceptualni showroom za skandinavsku modu. Riječ je o pomno osmišljenom projektu i prostoru u kojem su svi elementi oblikovani od strane sjanih hrvatskih dizajnera i arhitekata, pri čemu sama ponuda obuhvaća i jedan domaći brend.

Saznaj više

Slatka priča

Close
Martićeva 6

Slastičarnica Slatka priča osnovana je 2013. godine, a danas obuhvaća tri lokala — u Kranjčevićevoj ulici, zatim u Ulici I. B. Mažuranić na zagrebačkoj Malešnici te naravno u Martićevoj (od 2016.),

Saznaj više

Mikrofon

Close
Martićeva 19

Mikrofon je glazbena škola pokrenuta 2009. i smještena u šarmantnom dvorišnom prostoru Martićeve ulice 19. Proizašla iz programa riječke vokalne radionice Vocal Studio Maraton, škola je svoj program od individualne nastave pjevanja s vremenom proširila na grupne pjevačke i dječje programe te instrumentalnu glazbenu poduku.

Saznaj više

Knjižnica Medveščak

Close
Trg žrtava fašizma 7 (Odjel za mladež Idi pa vidi: Zvonimirova 17)

Knjižnica Medveščak, ogranak Knjižnica grada Zagreba u našem kvartu, obuhvaća tri Odjela — za odrasle, djecu i mladež (potonji je poznat i kao ‘Idi pa vidi’). Pored knjižničnih djelatnosti, u izlozima knjižnice postavljaju se i razne izložbe, a u prostoru Odjela za djecu i mladež održavaju se i radionice.

Saznaj više

Pogon Mislavova

Close
Kneza Mislava 11

Pogon Mislavova jedan je od dva prostora Pogona — Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade (drugi se nalazi na trnjanskom dijelu savskog nasipa, u većem dijelu nekadašnje tvornice Jedinstvo, dok je u manjem smješten klub Močvara).

Saznaj više

Deseto selo

Close
Martićeva 35

Dizajn studio nekonvencionalnog imena Deseto selo osnovale su 2012. godine Bojana Bota, Ana Ćurković Zelić i Sanja Dvornik. Smjestile su se u zagrebački Dizajn distrikt 2015. i otad sudjeluju u njegovim dobrim kreativnim vibracijama.

Saznaj više

Mr. Fogg

Close
Martićeva 31

Mr. Fogg ime je glavnog junaka romana Put oko svijeta u 80 dana Julesa Vernea, ali i ime maštovitog bara u Martićevoj, čiji je interijer inspiriran steampunk žanrom znanstvene fantastike, dok pića iz ponude dolaze sa svih strana svijeta.

Saznaj više

Noel

Close
Ulica popa Dukljanina 1

Na kultnom uglu Ulice Popa Dukljanina i Lopašićeve niknuo je novi restoran renomiranih sudionika zagrebačke gastronomske scene — Noel, mjesto koje građanima nudi nesvakidašnji ugostiteljski doživljaj.

Saznaj više

Maldoror

Close
Lopašićeva 3

Zvučna riječ Maldoror može značiti svašta — glavno lice poeme Comtea de Lautreamonta, ne-mjesto “živih” ploča grupa Nurse With Wound i Current 93, ali i dućan u Lopašićevoj ulici čiji asortiman namiruje potrebe rockera, metalaca, darkera i sličnih urbanih plemena.

Saznaj više

Bagdad

Close
Vlaška 79-81 A

Bagdad je vrlo ruševno industrijsko zdanje nejasnog porijekla, vlasništva i namjene, napola izgrađeno i nikada dovršeno u velikoj veži Vlaške 79-81 A, na tri kata impozantne sveukupne površine od 4200 m2.

Saznaj više

BIRO

Close
Brešćenskog 4

Arhitektonski kolektiv BIRO predstavlja zajed­ničko djelovanje mladih arhitekata Saše Košuta, Marija Kralja i Dore Lončarić.

Saznaj više

Vivat Fina vina

Close
Martićeva 12

Vinoteka Vivat nezaobilazno je mjesto u kvartu za sve ljubitelje vina. Život je doista prekratak da bismo pili loša vina, kako glasi njihov slogan.

Saznaj više

Antikvarijat

Close
Lopašićeva 11

Antikvarijat sa šarmantnim izgledom tipične stareti­narnice okuplja širok spektar predmeta i antikviteta.

Saznaj više

Tvornica kulture

Close
Šubićeva 2

Tvornica kulture jedan je od najstarijih i najvećih koncertnih i klupskih prostora u Zagrebu po­ svećenih rock i pop glazbi. Ugostila je više-manje sva poznatija imena domaće i regionalne glazbene scene, uz nastupe niza inozemnih izvođača.

Saznaj više

Juice Box

Close
Vlaška 72B

Juice Box je objedinio je koncepte bara i otvorene smočnice. To znači da posjetioci mogu na licu mjesta sami odabrati koje sastojke žele u svom smoohtieju.

Saznaj više

Vinoteka Vintesa

Close
Vlaška 63

Vintesa je zagrebačka tvrtka koja se bavi prodajom, promocijom i distribucijom regionalnih vina iz podruma kvalitetnih domaćih vinara. Koncepcija Vintesinog poslovanja temelji se na ideji da vino ne može biti predmetom obične trgovine.

Saznaj više

RRiF

Close
Martićeva 29

RRiF Visoka škola za financijski menadžment smještena je na tri kata ‘Malog Vatikana’ od 2006. godine. Jedna je od članica RRIF grupe, usmjerena na obrazovanje ekonomista u području vođenja i savjetovanja privrednih i neprofitnih subjekata.

Saznaj više

Iggy

Close
Vlaška 78

U posljednjih par godina, butik nepretencioznog imena Iggy postao je jedan od najpopularnijih zagrebačkih modnih dućana, za što je zaslužna njegova osnivačica i vlasnica Igrajna Vargek.

Saznaj više

Karijola Vlaška

Close
Vlaška 63

Jedna od najpoznatijih, a po mnogima i najbolja zagrebačka pizzerija, Karijola, u metropoli se smjestila na dvije lokacije ― na križanju trešnjevačkih ulica Badalićeve i Kranjčevićeve, te na samom rubu Design Districta, u sve popularnijoj veži Vlaške 63.

Saznaj više

Hostel Casablanca

Close
Vlaška 92

Hostel Casablanca jedan je od novijih koji su posljednjih godina niknuli u Vlaškoj ulici, a nalazi se u predivnoj veži koja osvaja na prvi pogled.

Saznaj više

Design Hostel 63

Close
Vlaška 63/7

Smješten svega pet minuta hoda od glavnog gradskog trga, novi Design Hostel 63 nudi svojim gostima iznimno udoban smještaj i ugodnu atmosferu pažljivo dizajniranog interijera.

Saznaj više

Mali bar

Close
Vlaška 63

Mali bar, ugostiteljski hit osnivačice i gastronomske voditeljice Ane Ugarković, sve od otvaranja 2012. godine jedno je od najpopularnijih “mjesta za pojesti” u Zagrebu, kako među građanima, tako i mnogobrojnim turistima.

Saznaj više

MVA arhitekti

Close
Martićeva 38

Biro MVA (mikelić vreš arhitekti) osnovali su 2007. u Zagrebu arhitekti mlađe generacije Marin Mikelić i Tomislav Vreš, nakon radnih iskustava stečenih u nekoliko zagrebačkih ureda (M.) i freelance djelovanjem (V.).

Saznaj više

Galerija Canvas

Close
Tomašićeva 8

Samozatajna Galerija Canvas u mirnoj, ali sadržajnoj Tomašićevoj ulici dobra je adresa za sve koji požele nabaviti vrhunska djela domaćih umjetnika, uglavnom suvremenih i klasičnih slikara i slikarica.

Saznaj više

Fobia

Close
Bauerova 16

Fobia već duže od petnaest godina plasira na hrvatsko tržište izrazito kvalitetan asortiman vrtnog namještaja, dizajnerskih stolica za interijere, suncobrane i rasvjetu, nudeći proizvode suvremene estetike.

Saznaj više

Bella Forma

Close
Trg žrtava fašizma 3

Asortiman renomiranog dućana Bella Forma kupcima nudi sve što je potrebno za ugodno i funkcionalno kuhanje, ali i druge radosti u kućnom i obiteljskom okruženju.

Saznaj više

Verde

Close
Martićeva 63

Otkrijte mjesto gdje ćete na trenutak zaboraviti svakodnevnicu i opušteni odlutati uz šalicu vrhunske talijanske kave ORO, te prepušteni opojnom mirisu i okusu kontemplativno proživljavati zbilju.

Saznaj više

Zgrada Slavenske banke

Close
Blaža Šoštarića 2-4 / Vlaška 53

Monumentalna bankovna palača smještena na jednom od najprometnijih raskršća u užem centru grada je reprezentativno djelo arhitekta Huga Ehrlicha.

Saznaj više

Interijer knjižare Znanje

Close
Kralja Zvonimira 17 / Koste Vojnovića 42

U središnjem dijelu ulice Kralja Zvonimira, na rubnom dijelu kvarta, u prizemlju Zgrade Gospodarske sloge iz 1939., godinama se nalazila knjižara Znanje sa sofisticiranim modernističkim interijerom.

Saznaj više

Hrvatski liječnički dom

Close
Šubićeva 9

Reprezentativna modernistička zgrada Hrvatskog liječničkog doma, sjedišta Hrvatskog liječničkog zbora, javne udruge domaćih doktora, medicinara i stomatologa, otvorena je 1937. godine.

Saznaj više

Crkva sv. Petra

Close
Vlaška 93

Nenametljiva crkva privlačne vanjštine, posvećena sv. Petru, simbolički raspolavlja Vlašku ulicu.

Saznaj više

Blok Badel-Gorica

Close
Ugao Martićeve i Šubićeve ulice

Kompleks nekadašnjih tvornica Badel i Gorica, lociran na križanju Martićeve i Šubićeve ulice, preko puta današnje tržnice Kvatrić, jedna je od neuralgičnih točaka istočnog dijela središta grada.

Saznaj više

Zgrada Hrvatske poljodjelske banke

Close
Tadije Smičiklasa 17 / Martićeva 6 / Eleonore Patačić 1

Na uglu Smičiklasove, Martićeve i sićušne Patačićkine ulice nalazi se impresivna zgrada koja zatvara unutrašnji stambeni blok, a sagrađena je 1926./27. godine prema projektu arhitekta Dionisa Sunka.

Saznaj više

Biskupski majur

Close
Vlaška 75

Nekadašnji biskupski majur na križanju Vlaške i Vončinine ulice bio je sjedište zemaljskog blaga Maksimilijana Vrhovca, zaslužnog za širenje i uređenje Zagreba krajem 18. st.

Saznaj više

Cantina Cucina Fina

Close
Trg Drage Iblera 10

Nevelik, ali osebujan restoran Cantina Cucina Fina svega je par mjeseci nakon otvaranja postao prva asocijacija na talijansku kuhinju u Zagrebu, zahvaljujući poštivanju gastronomske tradicije, sezonskoj ponudi, svježim namirnicama i pripremanju vlastite tjestenine, umaka i kruha.

Saznaj više

Bacači sjenki

Close
Martićeva 44

Potkraj Martićeve ulice, u blizini križanja s Držićevom, nalazi se živopisni ured Bacača sjenki, jedne od najzanimljivijih umjetničkih udruga koje su nastale i rade u Zagrebu u posljednjih petnaestak godina.

Saznaj više

OPA, Organizacija za planiranje i arhitekturu

Close
Vlaška 81A

Projektni ured OPA (Organizacija za planiranje i arhitekturu) predstavlja nastavak uspješnog rada biroa Arhitektura Matković.

Saznaj više

ERA

Close
Draškovićeva 54

ERA je domaća tvrtka čiji se program i vrijednosti temelje na proizvodnji namještaja prema ekološkim standardima i korištenju prirodnih materijala.

Saznaj više

Edward Bernays škola

Close
Ratkajev prolaz 8

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment prva je visokoobrazovna institucija u ovome dijelu Europe koja studentima omogućava cjelovito obrazovanje iz komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću.

Saznaj više

OPA, Udruga za promicanje vizualne kulture

Close
Martićeva 32

Udrugu za promicanje vizualne kulture OPA osnovale su 2009. četiri profesorice likovne kulture, nezadovoljne nedostacima formalne likovne naobrazbe.

Saznaj više

Sol i papar

Close
Vlaška 78

Sol i papar je tvrtka specijalizirana za prodaju i distribuciju dobro dizajniranog kuhinjskog pribora i posuđa, većinom poznatih svjetskih proizvođača.

Saznaj više

Cvjećarnica La Marco

Close
Martićeva 19

Cvjećarsko-aranžerska radionica La Marco specijalizirana je za dizajn i izradu cvjetnih dekoracija, vijenaca i aranžmana za sve zamislive prigode.

Saznaj više

A Shoo

Close
Martićeva 19

Originalni obućarski obrt u samom srcu kvarta, salon cipela Anita, tj. studio A Shoo posluje od 1991., a posvećen je uglavnom izradi unikatnih ženskih cipela i čizama za različite prigode.

Saznaj više

MOJO bar

Close
Martićeva 5

MOJO bar s lakoćom je postao jedno od najomiljenijih okupljališta u Martićevoj. Lociran na samom početku ulice, želi dobrodošlicu svima koji kroz nju prolaze.

Saznaj više

Matrica arhitektura

Close
Vlaška 84/3

Matrica arhitektura je multifunkcionalni projektantski biro s desetogodišnjim iskustvom. Arhitektonski tim redovito surađuje s nizom stručnjaka iz raznih područja, što doprinosi kvaliteti i raznovrsnim identitetima njihovih projekata.

Saznaj više

2A / Dva arhitekta

Close
Vlaška 83/1

Arhitektonski biro 2A čine osnivači Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, renomirani hrvatski arhitekti srednje generacije, zajedno s projektantskim i stručnim timom od dvanaest stalnih članova.

Saznaj više

Kuća Rosinger

Close
Vlaška 69

Trenutno u fazi obnove i renoviranja, Kuća Rosinger ubraja se u jedno od klasičnih djela moderne hrvatske arhitekture u ‘zoni Martićeva’.

Saznaj više

Kuna zlatica

Close
Vlaška 84/3

Ana Kunej i Zlatka Salopek su uspješne dizajnerice koje se kriju iza imena Kuna Zlatica. Tijekom desetogodišnjeg zajedničkog rada, njihova atraktivna i ilustrativna rješenja učinila su studio Kuna Zlatica jednim od najoriginalnijih na lokalnoj sceni.

Saznaj više

Biskupska vrtna kuća

Close
Vlaška 72

Nevelika, ali zanimljiva stara kuća koja krasi vedutu gornjeg dijela Vlaške ulice je vrijedan primjer klasicističke arhitekture, za Zagreb izuzetno značajan.

Saznaj više

Meštrovićev paviljon

Close
Trg žrtava fašizma 16

Bilo da impozantnu zgradu usred Trga žrtava fašizma zovemo Dom Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Meštrovićev paviljon ili Džamija, riječ je o jednom od najprepoznatljivijih arhitektonskih simbola Zagreba.

Saznaj više

Dizajn centar Zagreb

Close
Račkoga 9

Dizajn centar Zagreb (dcz) mlada je neprofitna udruga osnovana početkom 2016. godine i novi stanovnik Dizajn distrikta.

Saznaj više

Hrvatska narodna banka

Close
Trg hrvatskih velikana 3

Većina građana zgradu i dan-danas kolokvijalno zove jednostavno ‘Burza’.

Saznaj više

Stara vojna bolnica

Close
Vlaška 87

U posljednjih par godina u Staroj vojnoj bolnici održalo se nekoliko značajnih kulturnih događanja.

Saznaj više

Mali Vatikan

Close
Vlaška 70

Nekoć u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije, Mali Vatikan je danas monumentalni grozd građanskih stanova.

Saznaj više

Kuća Wellisch

Close
Martićeva 13 / Vlaška 60

Drago Ibler je u ‘zoni Martićeva’ projektirao i stambeno-poslovnu Kuću Wellisch.

Saznaj više

Iblerov ili Drveni neboder

Close
Iblerov trg 7

‘Drveni neboder’ ističe se među ostalim zgradama u kvartu svojom slikovitošću i svježinom.

Saznaj više

Vitićev neboder

Close
Laginjina 7-9

Usprkos dotrajalosti, ‘Vitićev neboder’ je vrlo poželjna stambena lokacija.

Saznaj više

Dom HDLU

Close
Trg žrtava fašizma 16

Zagrebački Dom HDLU, popularna Džamija, jedno je od središta likovne umjetnosti u gradu.

Saznaj više

Oris Kuća arhitekture

Close
Kralja Držislava 3

Oris Kuća arhitekture je zamišljena kao zagrebački dom i središte aktivnosti vezanih uz arhitekturu.

Saznaj više

Owl atelje i galerija

Close
Vlaška 81A

Radni, izložbeni i prodajni prostor Lidije i Zorana Boševskog jedna je od najljepših tajni grada Zagreba.

Saznaj više

Kinoklub Zagreb

Close
Trg žrtava fašizma 14

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana davne 1928. godine, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi.

Saznaj više

Design Apartments Svimi

Close
Martićeva 35

Design Apartments Svimi ističu se time što je sav ojastučeni namještaj u interijeru domaće proizvodnje.

Saznaj više

Bibliofil.hr

Close
Bauerova 9

Vijest o novom mjestu u kvartu proširila se velikom brzinom, a mnogima je posjet Dabićevom antikvarijatu postao nezaobilazni ritual.

Saznaj više

Impact Hub

Close
Vlaška 70E
ponedjeljak - petak
09.00 - 18.00

Impact Hub u ‘Malom Vatikanu’ je zagrebačka ispostava međunarodne mreže coworking prostora, koja osim pristupačnih uvjeta za samostalan ili grupni rad nudi čitav niz programa i usluga.

Saznaj više

Galerija 3,14

Close
Martićeva 31A

Galerija 3,14 orijentirana je prema suvremenoj konceptualnoj umjetnosti, što ju čini jednom od najosobitijih u gradu i mjestom koje svakako valja posjetiti.

Saznaj više

Studio Haramina

Close
Vojnovićeva 7

Haraminin showroom se već duže od sedam godina nalazi u kvartu, u Vojnovićevoj ulici, a riječ je o istinskoj oazi ponajboljeg inozemnog dizajna. 

Saznaj više

Noel bar

Close
Tomašićeva 13

Noel bar na svakog ostavlja toliko upečatljiv dojam da se gotovo nitko više i ne sjeća lokala koji se nekoć davno nalazio na istom mjestu. Uz promišljenu ponudu slastica i pića, vrijeme tamo prolazi nešto sporije nego drugdje.

Saznaj više

Prostoria showroom

Close
Antuna Bauera 3

U svom zagrebačkom showroomu u Bauerovoj ulici, Prostoria svakodnevno nudi većinu svojih proizvoda, u ugodnoj atmosferi oblikovanoj prepoznatljivim dizajnom.

Saznaj više

Penezić i Rogina arhitekti

Close
Bauerova 8

Penezić i Rogina sebe vole nazivati arhitektima opće prakse, ističući tako raznovrsnost svojih projekata.

Saznaj više

Grupa studio & showroom

Close
Ulica popa Dukljanina 1

Kako kažu u Grupi: “I kad se borite s tamom, učinite to osobeno i sa stilom!”. Njihov prostor svakako osvjetljava ulicu u koju su se uselili, ali i cijeli kvart.

Saznaj više

Booksa

Close
Martićeva 14D

Postojanje Bookse, književnog kluba koji je 2014. navršio deset godina, jedan je od onih “malih” fenomena presudnih u kulturnom životu Zagreba.

Saznaj više

Galerija Miroslav Kraljević

Close
Šubićeva 29

U Galeriji Miroslav Kraljević njeguju se umjetničke i intelektualne prakse koje kritički propituju sadašnjost, osobito odnose politike i estetike.

Saznaj više

Superstudio

Close
Račkoga 9
ponedjeljak - subota
9.00 - 21.00

Superstudio je multidisciplinarna tvrtka za dizajn, nastala iz istoimenog kolektiva nezavisnih dizajnera kojeg je dizajnerica Ira Payer osnovala 2011. godine.

Saznaj više