Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

O Adventu u Dizajn distriktu

 
 

Market u Martićevoj zimsko je izdanje DDZ festivala, ujedno i proširenje popularnog programa Advent u Zagrebu posebnom ponudom i specifičnim sadržajima smještenima u gradskom ‘dizajn distriktu’.

Zimsko događanje odvijat će se u srcu kvarta, u Martićevoj ulici, na malom potezu od Trga hrvatskih velikana do Smičiklasove. Taj inače slijepi dio ulice bio je zatvoren za promet tijekom lipanjskog festivala, privremeno pretvoren u pješačku zonu te ispunjen različitim sadržajem, što je među stanovnicima i posjetiteljima potaknulo iznimno pozitivne reakcije.

Market u Martićevoj odlazi korak dalje i tu zonu pretvara u šarmantni “adventski trg” ispunjen originalnom i kvalitetnom ugostiteljskom ponudom. Osim toga, sajam je atraktivna scenografija-instalacija u javnom prostoru, dizajnirana tako da skladno prima različite sadržaje.

Ulogu središnjeg zatvorenog prostora Marketa u Martićevoj preuzima Croatian Design Superstore u kojem se tijekom mjesec dana svakodnevno održavaju radionice za djecu, društvene igre i manji koncerti, dok “trg” također ugošćuje večernji glazbeni i zabavni program. Djeca i svi koji se tako osjećaju moći će se tijekom mjesec dana, od ponedjeljka do petka (17:30 — 19 h) te vikendom (11 — 12:30 h) igrati, crtati, graditi, pričati priče, stvarati pahuljice, svirati i raditi još mnogo toga zabavnog i korisnog. Svakog dana naši će stručni voditelji (učitelji, dizajneri, glazbenici, umjetnici i dr.) zajedno s polaznicima stvarati toplu i kreativnu blagdansku atmosferu.

Tijekom Marketa u Martićevoj održat će se 18 radionica za djecu i odrasle, 9 vođenih igraonica s igračkama hrvatskih dizajnera, koncerti za djecu i nekoliko umjetničkih performansa. Iz programa posebno izdvajamo koncert za djecu grupe Meritas i Jelene Radan Mjesto za mene te umjetnički i luminoakustički performans Share the Light Bojana Gagića i Miodraga Gladovića (dvojca Lightune G). Za detaljan raspored događanja pregledajte našu web stranicu.

Radno vrijeme ugostiteljskih kućica bit će od 12 do 23 od ponedjeljka do petka te od 10 do 23 subotom i nedjeljom. Croatian Design Superstore će tijekom Marketa raditi od 9 do 23 od ponedjeljka do subote te od 10 do 23 tijekom nedjelje. Iznimno će na Badnjak 24. 12. 2016. kućice biti otvorene od 10 do 25. 12. 2016. u 4 sata te 31.12.2016. od 10 do 01.01.2016 u 6 sati.

Market u Martićevoj traje od 1. do 31. prosinca s kulminacijom u velikoj proslavi Nove godine na mjestu u kvartu koje će tek biti otkriveno!