Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

Partneri

 

Organizatori

Superstudio Design Projects

Superstudio Design Projects d.o.o., osnovan 2016. godine, pravni je sljednik neformalnog dizajnerskog kolektiva kojeg je 2011. godine utemeljila te kontinuirano vodila dizajnerica Ira Payer, a koji je pod imenom Superstudio okupljao različite autore, primarno dizajnere te njima srodne struke. Superstudio je tijekom 5 godina neformalnog postojanja realizirao brojne projekte u području kulture, urbane kulture, umjetnosti, arhitekture i turizma.


Dizajn centar Zagreb

Dizajn centar Zagreb je dobrovoljna, neprofitna i nestranačka udruga posvećena poboljšanju života kroz upotrebu dizajna. Udruga je osnovana sa svrhom osnaživanja uloge dizajna u gospodarstvu te unaprjeđenju izgrađenog okoliša i javnih usluga. Djelatnosti Udruge su javno zagovaranje dizajna, organiziranje kampanja i lobiranje u svrhu podizanja svijesti o vrijednosti dizajna i promicanja korištenja dizajna u javnom sektoru i gospodarstvu, povezivanje gospodarskih subjekata sa subjektima koji djeluju u području dizajnerske prakse i dizajna, ostvarivanje suradnje sa drugim strukama u svrhu razvijanja interdisciplinarnih projekata, proizvodnja edukativnih i medijskih sadržaja vezanih uz ciljeve Udruge, razvijanje i poticanje akcija i projekata od općedruštvenog interesa, pružanje stručne pomoći naručiteljima u organizaciji i provedbi dizajnerskih natječaja, radionica i drugih projekata. Udruga je osnovana u siječnju 2016., a Design District Martićeva je njezin prvi projekt. 
Namjera Udruge je uključiti sve protagoniste kreativne scene kvarta kao članove koji aktivno participiraju u razvoju inicijative. Udruga ima jednu stalno zaposlenu osobu, 18 članova i preko 70 volontera koji su sudjelovali u njenim projektima.


Institucionalna podrška

Sponzori

Mastercard

HEP Group is the leading company for power generation, transmission, distribution and supply in Croatia. HEP is a vertically integrated power utility company, operating across the entire electricity market spectrum from generation to end-consumer distribution. As part of its operations, the Group is also engaged in thermal energy (heat) generation, distribution and supply, gas distribution and supply on the wholesale and retail markets in Croatia, as well as in electricity trading.

Holcim

Toyota, Japanski proizvođač automobila s jakom društveno odgovornom komponentom u izradi automobila i poslovanju uopće. Prva je kompanija koja je postavila temelje za recikliranje vozila, prva koja ima tvornicu koja otpad ne izbacuje u zemlju i prva koja masovno proizvodi hibridna vozila na vodikove ćelije s nultom razinom emisija.

Beton Lučko d.o.o.

Somersby cider, fermentirano alkoholno piće napravljeno od soka od jabuke, kruške, kupine i sl. jedan je od glavnih brandova Carlsberga. Somersby cider dostupan je u različitim okusima od kojih su najpopularniji Somersby Jabuka, Somersby Kruška i Somersby Kupina. Dostupan je u više od 43 zemalja diljem svijeta.

Programski partneri

Motovun film festival

Već više od pola stoljeća Ghetaldus optika predstavlja idealan spoj tradicionalnih vrijednosti starih obrtničkih vještina, te superiorne kvalitete ostvarene usvajanjem najnaprednijih tehnoloških procesa. Potvrda toga povjerenje je nebrojenih korisnika i razvoj u najveći i najopremljeniji lanac optike na našem tržištu.

Dani hrvatskog filma

MBM je tvrtka za proizvodnju i distribuciju cvijeća. Sjedište poduzeća nalazi se u Zagrebu, gdje se ujedno može najbolje upoznati širok asortiman ponude: rezano cvijeće, sobno i vanjsko bilje (listopadno i crnogorično drveće i grmlje, trajnice, penjačice, grmlje za živice, mediteransko bilje, voćne sadnice); ukrasne posude od keramike, terakote, plastike, betona, cinka, keramike, stakla i drugih materijala, vrtlarske potrepštine, ali i brojni drugi proizvodi koji se koriste u cvjećarskoj i hortikulturnoj struci. Pored trgovine i proizvodnje značajna djelatnost ove tvrtke je usluga uređenja interijera, usluga krajobraznog projektiranja, oblikovanja i održavanja zelenih površina.

PDV

Lokalni partneri

Puls*ar

Duart


Galerija Miroslav Kraljević

Edward Bernays - prva visoka škola za komunikacijski menadžment

Open bar

OPA Arhitektura

Mr. Fogg

Mikrofon Star

Knjigovežnica 1924

Bella Forma

Sindikat grafičara

Bibliofil.hr

Garderoba

Verbasana

Pogon

NOEL

NOEL BAR

Sol i papar

Deseto selo

Komunikacijski ured

Hrvatska narodna banka

Program bar

BIRO

Veganšpek


Partneri

Demode

Demode is a relatively young web & design studio, founded in September 2008. Through the following years, it gathered and nourished experts who had, until then, been acquiring their designer and marketing experience in several large Croatian companies. The studio has grown from the initial two to todays' ten employees, and we are always ready to welcome new talent. Our knowledge and experience in the fields of graphic and web design and marketing has been proven through our work on different assignments for several succesful companies in Croatia and abroad. We do our best to keep up with the global trends in the fields of design, technology and marketing. A cutting edge computer and telecommunications' equipment as well as constant investment in the knowledge and skills of our team allow us to keep our ground and master new challenges in the ever-changing business enviroment of today.

Špeceraj

Medijski partneri

Büro24/7

Büro 24/7 pokrenut je u Hrvatskoj prije tri godine kao medijska platforma koja simbolizira ultimativni vodič kroz "najbolje od najboljeg" u svijetu mode, ljepote, glazbe, filma, kazališta, suvremene umjetnosti, literature kao i društvene scene. Osnovne karakteristike Büro 24/7 koncepta su jedinstvena insajderska perspektiva te koncizan i kratak opis onoga sto Büro tim predlaže pod određenom rubrikom. U kratkom roku Büro 24/7 je izrastao u svjetski priznat projekt s uredima u Hrvatskoj, Azerbajdžanu, Kazahstanu, Ukrajini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Australiji, Mongoliji, Singapuru i Maleziji. Hrvatska verzija portala ujedno je i prva Büro 24/7 franšiza u svijetu a u tri godine postojanja nametnuo se kao vodeća lifestyle platforma koja uspješno objedinjuje kvalitetu informacije i besprijekornu vizualnu prezentaciju što ga čini prepoznatljivim.

Vizkultura

Vizkultura.hr kontinuirano i angažirano, na jedinstven način, prati domaću i regionalnu scenu suvremenih vizualnih umjetnosti. U fokusu portala su likovne umjetnosti, grafički i produkt dizajn, arhitektura i prostor, fotografija, film, ilustracija, ulična umjetnost, novi mediji i ostala srodna područja suvremene umjetnosti, vizualne kulture i društva. Svojim sadržajem, konceptom i dosegom podržava umjetnike i autore, projekte i manifestacije, doprinosi vizualnom odgoju društva i medijskom plasiranju najkvalitetnije umjetničke i kulturne tematike te tako oplemenjujući medijski prostor kvalitetnim sadržajem. Vizkulturin autorski projekt Plakatiranje, kontinuirano rastuća serija plakata koje za portal rade domaći i regionalni umjetnici, dizajneri, ilustratori i ostali kreativci, danas okuplja više od 120 radova i bio je izložen na brojnim festivalima i izložbama u Hrvatskoj i regiji.

Oris

Oris Kuća Arhitekture mjesto je susreta i druženja, kreativnosti i dobrih vibracija; mjesto promocije arhitekture, dizajna, umjetnosti i kulture. Na više od 600 m2 atraktivnog prostora smještena je multimedijalna dvorana, kutak za čitatelje Forcimer, uredski prostor redakcije časopisa i portala Oris te klub restoran Voncimer. Multimedijalna dvorana sa 156 sjedećih mjesta namijenjena je organizaciji stručnih predavanja, seminara, konferencija, prezentaciji proizvoda i usluga, izložbenih i kulturnih manifestacija i radionica. Biblioteka i kutak za čitatelje Forcimer osim vlastite naklade nudi preko 150 vrsta stranih i domaćih časopisa i velik broj monografija iz područja arhitekture i kulture. Gosti klub restorana Voncimer imaju zadovoljstvo sjediti u unikatnim stolcima koje su za uređenje restorana donirali arhitekti iz svih dijelova svijeta, od Japana i Skandinavije do Bosne i Hercegovine.